İbrahim Kalın, dinamik bir yapı olan “medeniyet” kavramının asırlar boyunca geçirdiği değişimleri ve Batı düşüncesindeki aslî manasından zamanla uzaklaştırılarak sömürgeciliğin öncü kuvveti olarak kullanılmasını, Batı'da 19. yüzyılın sonundan itibaren görülen “insanat bahçeleri” rezaletlerine kadar ..
Hayat bir yolculuktur.Kimi zaman acı, kimi zaman tatlı. Doğrular ve yanlışlar da cabası.Burnumuzu sürte sürte ilerliyoruz. Ta ki en iyi olana kadar.Ansızın o muhteşem soru devreye giriyor ve akıllar duruyor. Bu söylediğin mümkün mü diye?Soruların devreye girmesi ile birlikte cevaplar yığılıyor. Orta..
Çağdaş Arap Düşüncesi, geçen iki yüz yıl boyunca gelişen sosyal, siyasal, dini ve ideolojik fikirler demetini kapsayan karmaşık bir terimdir. Bu fikirler modern ve çağdaş Arap toplumlarındaki sosyal sınıfların önde gelen görüşlerini temsil eder.Seçkin Müslüman bilgin İbrahim M. Ebu-Rabi, şeriat, ins..
Sünni Siyasal Düşüncenin Gelişimi- Hilafet ve demokrasiyi bir araya getirmek mümkün müdür?- Uzun süre Müslümanları meşgul eden, kiminin olumlu kiminin olumsuz cevap verdiği bir soru…- Olumsuz cevap verenlerin bazıları “İslam”ı terk ederek “demokrasi”yi seçerken…- Bazıları Demokrasiden uzak durarak İ..
İslamın Devletler arası illişkileri şeri delillerle ele alınmakta...Ve Dünyada ki bugün yönetimlerle kıyaslaması yapılarak eleştiri ve teklifler sunulmaktadır...
İnsanın sağlıklı iletişim ve ilişki becerisi geliştirebilmesinin, birbirini etkileyen ve besleyen üç unsura bağlı olduğu söylenebilir: İnsanın karakteri, psikolojik farkındalığı ve bu beceriyi gerçekleştirmek için öğrenmesi gereken bilgi.Bu düşünceden yola çıkarak çalışmamızda önce iletişimin içinde..
Aslında Türkiye’de iki tane Meclis var. Birisi bu Meclis, biz avam meclisiyiz. Paryalar meclisi. Bir de bize hiç sorulmadan yürütülen işlerin meclisi var. O da lortlar kamarası, rantiyecilerin meclisi. Bu bütçenin dörtte üçü bu Meclis’e gelmiyor. Nedir bu? Borç ve faiz. Kim karışıyor buna? Bunu rant..
Vahyi dışlayanların kurduğu ‘yeryüzü cenneti’ hayallerinin ‘cehennem’e çevirdiği bir dünyada yaşadı Bediüzzaman Said Nursî. Dünya savaşları gördü; büyük altüst oluşlara, insanlığın yüzyüze geldiği büyük bunalımlara şahit oldu.Zamanı düz bir çizgi gibi görenlerin ilâhî vahyli geçmiş parantezine atmay..
"Kitap, ideoloji üzerine bölgesel teori ya da alan teorisi araştırmasına girmekten çok, ideoloji kavramının ve doğal olarak bu pratiğin iktidar alanlarıyla ilişkisini anlamak ve ideolojinin yaşayan ağını kurmaya çalışmaktadır. Kapitalizmin hem çobanı, hem de koyunu yaratmasına rağmen, tarihsel süreç..
"Dış politikada doğru hak anlayışını temel alan D-8 çekirdekli, İslam Birliği çekirdekli 'Yeni Bir Dünya'nın kurulması temel esastır. Gidip Batı'nın kapısına boynundaki zincirle bağlanmak diğer görüşlerin özellikleridir. Dış politikada 'doğru hak anlayışı'nı temel alarak D-8'i çekirdek alarak 'Yeni ..
Okumak, verginin, her türlü kazancın ve daima en iyiye ulaşmanın kaynağıdır... Bunlarla insan, bilgi hazineleri ve bitmek tükenmek bilmeyen yeni bir hafıza kazanmıştır. "Oku Rabbin en büyük kerem sahibidir..." Oku... Şüphesiz sana okumayı veren, sana hâkimiyet, hizmet ettirme ve emir altına alma güc..
“Ekber Ahmed’in geniş bir yelpazeyi kapsayan bilgisi ona İslam’ı anlama konusunda fevkalade iyi nitelikler sağlıyor. Bu eserleriyle Batılı sosyal bilimler literatüründeki İslam’ın toplumsal rolüyle ilgili tartışmalara esaslı bir katkıda bulunuyor. Ekber Ahmed aynı zamanda Pakistan’da, İslam’ın yerel..